/ Allmänt /

The Art of Giving - building an IT school in Colombia

Det stora företaget HPE (Hewlett Packard Enterprise) har skänkt datorer till vårt arbete i Medellin. Nu har HPE publicerat en film om vår verksamhet i Colombia.

Den länkade artikeln nedan är skriven av Christian Wedel (Global Account Executive på HPE) och är skriven på engelska. Rekomenderad läsning.
LinkedIn - The Art of Giving

Den andra länken går direkt till samma film som i artikeln för de som hellre bara tittar på den. Den är ca 3 minuter lång.
Youtube - The Art of Giving
/ Allmänt /

ARHUACO och KOGI

Nanny och Sven kom från enkla backstugor i södra Småland. Kultur fanns säkert inte på dagordningen. Boken jag minns från barndomen var "Kristens resa" skriven redan på sextonhundratalet. Några gånger om året kom besökare till föreläsningsföreningen i Växjö och m'ärkligt nog var mina föräldrar medlemmar där. Sen Bergman talade om "Vildar och paradisfåglar. Någon berättade om väldens ensligaste gård Kjiåsen.
 
Bäst minns jag upptäktsresande Gustav Bolinder som visade svartvita ljusbilder och talade om indianer. I skolan det året deklarerade jag att jag skulle bli upptäksresande när jag varlde yrke. Läraren skrattade och sa att även om jag " drog dit pepparn växer" så är allt redan upptäkt. 
 
 
Sextio år senare besöker jag Arhuaco indianer på berget Santa Marta i Colombia och känner då igen de vita kläderna på både barn och vuxna. Letar på datorn och hittar professor Bolinder och hans böcker från 1915. Jo då modet var det samma. Jag tog med boken och överlämnade den till chamanen på invigningen. 
 
Snart bygger vi en skola för barnen.. Mina föräldrar skulle nog gillat detta.
/ Allmänt /

Skaparverkstaden

Intressant bildspel från barnen.
 
Klicka på länken.   <--- trots att texten är svag.