/ Allmänt /

RENA LIVET

Inbördeskriget i Colombia har pågått i över 50 år. Om några månader kan freden vara ett faktum.
Såren blir svåra att läka. Mellan 4 och 6 miljoner flyktingar är ett av de synliga resultaten. De inre skadorna kan ingen överblicka men de skördar ständigt sina offer.
 
Flyktingarna har oftast flytt till större städer och där befolkat slumområderna. Myndigheterna har inte haft medel att bygga bostäder, gator och skolor så att det räcker. På något sätt har folk ändå överlevt. Medellin ligger i en dalgång med branta sluttningar på två sidor. Ju fattigare ju högre upp bor man. Märkligt nog rinner det vatten ner för bergen året om. Detta vatten kan användas till toaletter, tvätt mm. De som inte har medel eller orka bära upp vatten från butikerna dricker vattent i bäckarna med konsekvenser i sjukdom och ohälsa.
 
Ankarstiftelsen renar sedan många år vatten i Amazonas och nu bygger vi en testanläggning i Ancla center. Vi kommer noga att testa vattnet så att vi ser att det är tjänligt därefter kommer vi att lansera denna ide i området. Vi kommer att undervisa om vikten av rent vatten. Lära folk att bygga egna anläggningar. Sälja material och instalera.
Drömmen är att alla skall få tjänligt vatten i denna miljonstad.
Allt för många har i dag magsjukdomar. Hur många som dött vet ingen.  
 
VI TAR UT GLÄDJEN I FÖRSKOTT.