/ Allmänt /

Basta bloggen

Skrev med stor inspiration over en timma och nu ar allt borta.
Varfor ar det aldrig upptagit nar man ringer fel.
Borje
/ Allmänt /

BROTTSPLATSEN

Stenbeläggningen var sig lik utanför bageriet i Leticia exakt ett år efter olyckan. Många kommer fram och frågar hur jag mår. Tack bra säger jag och haltar vidare,
Resan gick mycket bra från Göteborg till Bogota via Frankfurt. Samma koll av livremmen men denna gång var kontrolanten ett enda stort leende och önskjade oss lycka till med skolbyggerna. Tror att jag minns att hon hette Carina. Märkligt vad kontrolater är trevliga till och med bilbesiktningen som förr var rena skräcken med sin kofot.,

I morgon börjar vi bygga första skolan. Långviksmons skola kommer den att heta. Åtta deltagare från orten kommer att svettas och arbeta med bygget.
örje
/ Allmänt /

RESA V13

Nervöst har ett antal personer snurrat i sängen. Måtte det inte hända något? Förmaningar och goda råd står som spön i backen.
I morgon tidigt lämnar de flesta i ressälskapet Sverige och far västerut. Värmen och moskiterna strömmar emot oss välkomnande.

Torparen hade en stor barnaskara och levererade ut i världen minst en om året med orden. "Gud välsigne dig till kohagaleden sen har ni bara gärdesgården att följa." Inget onödigt trams klarar du bara inledningen så ordnar sig nog resten var visdomsorden från en som aldrig varit bortom kohagaleden.
 
Kan nu våra resenärer lämna lite av "svenskheten" hemma så att vi orka vänta. Varken sekunder minuter eller timmar finns i alla kulturer. För att klara detta ring Telia eller ICA banken så får du gratis en kurs i att vänta. " men du behåller din plats i kön" Nu möter vi människor och inte så många telefonsvarare. Spikarna är inte räknade och det kan saknas några penslar.
 
Någon dag till och vi sitter i båten på Amazonfloden och lapar nya upplevelser. Återvänder med kameran full med bilder
. Längtar tillbaka. Jag fick vänta i 18 år innan olyckan inträffade och närmare 40 besök. Ingen annan är i närheten.  Amazonas betyder Ama= älska. Zon = område. Vi kommer att älska området. Värmen finns alltid.
Ingen is på floden.
Följ bloggen. Det kommer mera.
Börje