/ Allmänt /

HOPPAS

Lördagkväll.
Imanuelskyrkan i Tidaholm är en fantastiskt kyrka som betjänat bygden i 100 år kanske mer. Samlingen bestod att ett 40 tal personer som lyssnade på sång och musik. (Tom. en sång på spanska)
Colombia var huvudämnet på missionsmötet. Gensvaret. Över 9 000 kr till symaskiner för fattiga kvinnor som vill starta företag.
Återigen kom frågan upp vem som är tänkt som min efterträdare. Skröpligheten lyser tydligen igenom. Ryktet att tennisspelet inte länger är som förr. Som tur var kunde jag meddela att starka krafter försöker sy ihop ett möte med mig och Prins Daniel. Vem vet kanske han behöver nya utmaningar. Läs tidningen Kungliga magasinet som kommer ut i helgen.
Vaknade tidigt trots tidsomställningen och började tänka. Kanske sanden i timglaset håller på att ta slut. Vad hoppas jag då av framtiden? Full av inspiration Blogg.se men ambitionen var större än kompetensen. Hoppas få hjälp med att kombinera bilder och text till en läsvärd röra. NI som vet och kan hör av er. Min trogna läskrets på mellan 8 och 500 personer väntar.
Veckan som kommer.
Månd. Örebro.        Möte med event. ambasadörer.
Tisd. Stockholm.    Möte med starta eget i uland experter.
Onsd. Göteborg      Begravning.
Torsd. Malmö Lund  Möte i EFS kapellet i Lund.
Fred. Skara            Tack till Gelin som skänkt ytterligare en skola.
Om inte skröpligheten tar över.
Börje
/ Allmänt /

JULKLAPPSTIPS

Förra året gav jag mitt barnbarn denna julklapp.


Till min vän Aron
I år är det enda julen i ditt liv som du är tio år.
De upplevelser du gör i denna ålder bär du kanske med dig hela ditt liv. Under större delen av ditt långa liv kan inte morfar följa dig. När jag är borta kommer minnet också snart att förblekna. Det är inte viktigt att komma ihåg sina förfäder men det är viktigt att utforma sitt liv så att man inte behöver betala ett onödigt högt pris.

Var tredje elev börjar röka under de närmsta åren och detta försämrar livskvallite, ekonomi, och hälsa.
Dessutom förkortar tobaken livet.

Inom 2-4 år kommer du att erbjudas alkohol i form av öl vin eller sprit och många av dina kamrater kommer att börja dricka. Enligt statestiken kommer en av fem att få problem.
Hänger du med kommer även detta att försämra ditt liv på många olika sätt. Sjukdomar, brottslighet, och onödiga konflikter.

Under de närmsta tio åren kommer du troligen även att erbjudas droger av olika slag i form av pulver, sprutor eller tabletter.
Tar man dessa är risken mycket stor att man hamnar i beroende vilket leder till förstörd hälsa och ekonomi.
Ja hela livet kan spåra ur och dra in familjen i stor sorg.

ALLVARLIGA TANKAR som du snart förstår.

Nu vill jag uppmuntra dig att gå en bättre väg vad än kamraterna säger.

Jag lovar att om du skriver på detta kontrakt får du den dag du fyller 20 år 10 000 kr.

Vi lovar att uppfylla detta löfte.

Börje Erdtman Aron Kindbom

............................ ...........................


Kostnaden för felaktiga vägval kan kosta enorma summor.
Högre blir dock förlusten för familjen.
Högst blir priset för den enskilde.

Hoppas pengarna räcker även till Lillasyster.

Har man en alkoholist i släkten är det troligt att man är persumtiv alkoholist. Vilket betyder att man bör undvika alkohol helt.
På senaste släktträffen redovisade storasyster sin släktforskning. Inga lärare, präster eller storbönder men väl en alkoholiserad person som bytte namn 4 gånger. Undra på att han inte överlevde.
Börje
/ Allmänt /

TILLRÄTTALÄGGANDE

Lite vit färg från lilla flaskan och så bara skriva vidare. Ta kofoten dra ut spikarna och börja om igen. Gå tillbaka in i butiken igen och betala kaviartuben som av misstag hamnade i fickan. Dementera felsägningen i nästa program.
TILLRÄTTALAGT. Ibland får man betala misstagen. Fortkörning. Plåsterlappen och ursäkta.

Äntligen fungerar datorn som förut hoppas jag. Duktiga unga pojkar mer lämpade för nuet än jag som har gjort en "nära gammal upplevelse". Övergår mitt förstånd. (ingen hög tröskel) Hoppas priset också passar.

Går verkligen allt att lägga tillrätta?

MEN hur många viktiga samtal och brev har missats.
Förra veckan kom Riksidrottsförbundets tidning Svensk Idrott ut. Flera sidor handlade om "vända gröna sidan till". Smart rubrik av fantastiska Julia. Alla dessa förmögna idrottsmän. Har de ringt och försökt att donera?
Kungliga tidningen som kom i veckan innehöll en helsidesannons. Ankarstiftelsen bygger skolor. Telefon nr till mig. Har någon kung ringt? Inget svar. Kanske Ankarstiftelsen är nerlagd?
Tillrättalagt men inte ersatt.

ERSÄTTA är ibland omöjligt. Vi möter dem i fängelserna i Colombia. De som har vänt om och börjat ett nytt liv. Borta är våldet, kriget, drogerna. Minerna? Hur går det med ångesten? Förlåten men ångesten över allt det onda som gjorts. Inte alla klara detta men FÖRLÅTELSEN är ett mirakel. Även offer med mycket hat kan börja leva igen.

FÖRLÅTET OCH TILLRÄTTALAGT

Börje