/ Allmänt /

UPPRÖRANDE

 
 
Försöker hitta busstiderna från vår lilla by till storstaden Skövde för att sedan ta mig ut i stora världen via SJ s förbindelse till huvudstaden. Slår först Västtrafik och sedan tidtabell. Hur jag än försöker hamnar jag på en sida som meddela den viktiga nyheten. "Vissa insticksmoduler är föråldrade" Hur skulle mitt liv sett ut om jag inte fått denna information. Försöker med SJ Skövde - Stockholm. Insticksmodulen härskar även här. Förvånar mig själv med att bli upprörd. Inga svordomar kommer fram bara "järnvägar" Sträng uppfostran fungerar.
Undrar varför man blir upprörd av en bagatell det är ju bara gå ut på vägen vid femtiden på morgonen och vänta in bussen. Regn, storm och drivis. Bagateller.
Föråldrade insticksmoduler? (nu rann det till igen) är det inte viktigare att anlita en tidtabellskonstruktör som inte är föråldrad. Så att även vi fåkunniga kan få fram informationen. Åka till hållplatsen och kolla på skylten? Hitta ficklampan? Vem lånade bilen? Cykeln? Inget lyse. Ringer nog dottern i kväll. Tror att hon som jobbar på Västtrafik har ansvaret för både tidtabeller och sin vimsige fars dåliga datorkompetens.

Upprörande att det skall ske så mycket brott just på grund av att människor blir upprörda. Radion talade igår om en medicin som fick ADHD personer att tänka till en sekund till och på sätt hejda sig. Bedömningen är att 30 % av alla fångars brott då hade förhindrats. Kanske vi nu är nära Colombias räddning. Här finns många hetlevrade män. Om bara läkemedelsbolaget visste?

Just nu en upprörd hustru. TV bilden meddelade att vi inte hade rätt till kanalen. Lätt som en plätt telenr i rutan. Jag upptäckte att jag betalt en ny faktura till Viasat men underlåtit den äldre. Upprörande? Inte alls sa en vänlig röst. Vi är alla människor.
Bilden nedan "Två med klös i".

Börje