/ Allmänt /

KÖP BORDELLEN

Tankarna har fastnat i Nepal hos de tusentals småflickor som befolkar bordellerna.
Strongt gjort att slanta upp kapitalet och köpa en bordell. Nu får flickorna ett mänskligt boende, skolutbildning, skydd och en framtid.
Vill mina läsare hänga på så finns det möjlighet att köpa loss ytterligare trettio flickor. De är tämligen förstörda så det blir nog inte så dyrt. Åt Helvete med ett system som så hårt utnyttjar och förnedrar.
Gissning.
Nästa år kommer vi att jobba för att förändra situationen.

Börje
/ Allmänt /

LÄNGST FRAM

 
 
Längst fram trängs vi alla när tårtan skall skäras och de bästa bitarna skall delas ut. Längst fram närmast podiet trängs de som vill se bäst och kanske får känna lukten av idolen.

Första gången jag träffade Marie Isabel var hon yngst på barnhemmet. Liten och blyg blev hon fadderbarn till min dotter Åsa. Vi har följt henne genom åren. Barnhemmet kollapsade och barnen spreds för vinden. 5-6 lyckades vi rädda. Resten försvann i träsket. Ingrid, Yili. Olga. Adriana. Diana, Sara. Finns ni nu? Vågar inte tänka.
 
Marie Isabel , du har överlevt även om det har varit svårt att försörja, studera och fostra din son. Nu har du fått ditt första stabila arbete i Ankarstiftelsen fredsarbete. Dina planer på industridesigne kanske aldrig går i uppfyllelse. Nu ropar barnen i krigszonen på dig.

Utdrag från första rapporten.

Bråk i Bello med över 30 skadade.
Rop från Alta Vista och Belen Rincon hjälp oss. Medla. Vi orkar inte med kriget.
Fredsöverenskommelsen håller i Lemonar 1 och 2. Så även i La Sierra och 8 Marco.
Kommentar från "ledare".
Vi litar på Ankarstiftelsen och beundrar vad ni gör. Ert förebyggande arbete förhindrar rekryteringen av nya barn in i konflikten.

TACK MARIANO OCH MARIE ISABEL för att ni vågar gå längst fram i så farliga situationer.
I kvällens aftonbön ber vi om änglars beskydd.
 
Utan er hade hade hopplösheten varit större och offren betydligt fler.
Rulla i en boll och låt den rulla. Den dolda agendan fungerar.

Vi längre bak beundrar er.
Tack Hanna och din familj som gjort detta möjligt.


På väg från Stockholm i går stannade tåget på Kumla järnvägsstation och jag minns.
 
För exakt 40 år sedan satt jag här i bilen . Ett tiotal ungdomar drog förbi. En av dem råkade med plastkassen stöta till järnräcket vid entren. Flaskan gick sönder och innehållet rann ut. Förtvivlat skrik. Min "sjuttifemma" Brännvinet rann ner på gatstenarna. Så böjer nio ungdomar knä i en ring och slicka upp resterna innan spriten försvinner bland grus och sten. Lite spott och skratt sen var knästunden över. Alkoholen märktes snart i knäna.
Idag är dessa ungdomar mellan 50 och 60 år väletablerade eller nersupna.
Börje
/ Allmänt /

UPPRÖRANDE

 
 
Försöker hitta busstiderna från vår lilla by till storstaden Skövde för att sedan ta mig ut i stora världen via SJ s förbindelse till huvudstaden. Slår först Västtrafik och sedan tidtabell. Hur jag än försöker hamnar jag på en sida som meddela den viktiga nyheten. "Vissa insticksmoduler är föråldrade" Hur skulle mitt liv sett ut om jag inte fått denna information. Försöker med SJ Skövde - Stockholm. Insticksmodulen härskar även här. Förvånar mig själv med att bli upprörd. Inga svordomar kommer fram bara "järnvägar" Sträng uppfostran fungerar.
Undrar varför man blir upprörd av en bagatell det är ju bara gå ut på vägen vid femtiden på morgonen och vänta in bussen. Regn, storm och drivis. Bagateller.
Föråldrade insticksmoduler? (nu rann det till igen) är det inte viktigare att anlita en tidtabellskonstruktör som inte är föråldrad. Så att även vi fåkunniga kan få fram informationen. Åka till hållplatsen och kolla på skylten? Hitta ficklampan? Vem lånade bilen? Cykeln? Inget lyse. Ringer nog dottern i kväll. Tror att hon som jobbar på Västtrafik har ansvaret för både tidtabeller och sin vimsige fars dåliga datorkompetens.

Upprörande att det skall ske så mycket brott just på grund av att människor blir upprörda. Radion talade igår om en medicin som fick ADHD personer att tänka till en sekund till och på sätt hejda sig. Bedömningen är att 30 % av alla fångars brott då hade förhindrats. Kanske vi nu är nära Colombias räddning. Här finns många hetlevrade män. Om bara läkemedelsbolaget visste?

Just nu en upprörd hustru. TV bilden meddelade att vi inte hade rätt till kanalen. Lätt som en plätt telenr i rutan. Jag upptäckte att jag betalt en ny faktura till Viasat men underlåtit den äldre. Upprörande? Inte alls sa en vänlig röst. Vi är alla människor.
Bilden nedan "Två med klös i".

Börje