/ Allmänt /

Vardagar.

Taket på vårt hus har blivit mycket populärt bland alla sortes mossor och lavar. Kanske en del av dem är rödlistade och skall bevaras för eftervälden. Nu är alla gamla cementtegelpannor borta och gör tjänst som väg någonstans i skogen. Mossorna har fått följa med till den skog där de gör bättre nytta. Arbetet att byta taket har varit ansträngande på grund av att mitt lårben offta tröttnade. Om någon timme är allt klart. Tack till svärsönerna som hjälpte till med att bära upp.

För att återhämta mig sätter jag mig vid datorn och planerar konserter. Vårgårda, Lerum, Falköping och Rydaholm är på gång. Går detta i hamn så har vi ekonomi att bygga ytterligare 5-7 skolor. Fick brev i dag från
La Guaira i norra Colombia. Här har barnen stor brist på skolor.

Under första delen av 60 talet reste jag och mina vänner omkring och spelade och sjöng i ett team som vi kallade team 490. Nu är alla pensionerade men vi träffas regelbundet för att minnas. Förra veckan var vi hos Birgitta i Jönköping. Hon hade varit på återbesök i Bolivia och åsett de skolor man startat. Hon och hennes bortgågne make har nog hjälpt 25- 30 tusen barn med utbildning. En livsgärning som de flesta av oss inte nått upp till.

I fredags överlämnade jag ett par änglavingar till Finn Norgren som i TV huset avtackades som chef för Radiohjälpen. Alla vi som var med berömde honom för hans gedigna arbete med att fördela resurser till projekt världen över. Många flaskor men dyrt och fint innehåll stod på presentbordet ditburna av många kända och okända kulturpersonligheter. Jag fick tillfälle att berätta lite om hur vi använt pengarna som vi fått förtroende att förvalta. Nu reser Finn till Afrika för att leda trädplanteringsprojektet VI skogen. Med på mötet fanns också Marika Griehsel som gjort filmer om vårt arbet i Colombia. Otroligt duktig och aktiv dam som gärna följer med på fler resor.

Rapport från Medellin Colombia
Natalia behöver inte mer fadderbarnsstöd. Pappa har kommit ut från fängelset och vill nu ta ansvar för sin familj. Bakom  ligger den kriminella perioden. I fängelset har han tack vare det kristna budskapet förvandlats. Nu följs hela familjen åt till kyrkan.
Börje
/ Allmänt /

Uppmuntran.

Färgen på bakgrunden till livet är grå. Sen lyses den upp av färger både mörka och ljusa. En bra upplysning är nog att  få uppmuntran. Tack Zenita, Inge och Stefan med flera som tar tid att uppmuntra mig och mitt bloggande. Vissa dagar bestämmer jag mig för att uppmuntra andra människor någon gång klarar jag det riktigt bra. 

Igår åkte Lennart och jag till Stockholm för sammanträde med Forum Syd och Diakonia. Uppmuntrande att de hade tid med oss. Om det resulterar vet man kanske om något år. Träffade också Rasmus en ny glad bekant som sprider glädje runt om sig. Uppmuntrande. 

Rosmarie sände över några rader av Tage Danielsson som vi nu vill förmedla.

En droppe doppad i livets älv
har ingen kraft till att flyta själv.
Nu ställs ett krav på varenda droppe
hjälp till att hålla de andra oppe.

Börje
/ Allmänt /

GensvarEn stor buffelhjord vandrade lungt mot vattenhålet. Sex lejon upptäckte dem och förstod att maten var på väg in i munnen på dem. Lejonen slog en kalv medan övriga bufflar slog till reträtt. Kalven föll ner i vattnet och blev då angripen av en krokodil. Upplösningen. Kolla Youtube.  60 miljoner andra personer gjort det. Tala om  GENSVAR. Vi jobbar med alla möjliga medier men har inte fått ens 10 milijoner GENSVAR. Vi behöver nog en  krokodil bland våra medarbetere. 
För några veckor sedan sände jag några bilder till en bekant på glada indianbarn framför sina enkla skolor. Någon dag senare fick jag meddelandet att hon sänt dem vidare till sina söner som reagerade med 100 tusen kronor. Det kallar jag GENSVAR.
Sven Bergholm jobbar i dagarna intensivt med att starta upp second handbutiken i Örebro. Till sin hjälp har han medarbetare i skiftande åldrar. Äldst är Erik 85 år. Det kan man kalla GENSVAR.
Senaste veckan har vi varit samlade på Götabro utanför Örebro. Min fru ville åka och träffa gamla vänner sedan den tid hon var sångareevangelist. Jag hängde med och fick också träffa många ur det förflutna. Någon tyckte att jag kunde medverka på något av möterna. Erbjudandet kom.  Max 20 sekunder. När jag haltade fram kortade mötesledaren ner det till 18 sekunder.
 Så här blev det
punkt 1 Vi kan bygga en skola för 100 elever på tre dagar som håller i hundra år.
Punkt 2 Vi kan rena flodvatten till dricksvatten  gratis. 5 500 barn dör varje dag.
Punkt 3 Vi kan medelst en speciell medecin förvandla fångar i Colombias fängelse till normala medborgare. De senaste fem åren har mellan 20 och 25 tusen fångar gått denna väg.
Tack för ordet. (kolla exakt 18 sek)

Jag tänkte nu har jag väckt nyfikenheten bland pastorer, missionärer och ulandsarbetare.

GENSVAR inte en enda person reagerade.

Ska vi byta talare eller åhörare.
Börje