/ Allmänt /

Dagar i huvudstaden.

Vi bor i Västergötaland och medger motvilligt Stockolm som huvudstad. Ibland måste vi göra besök där trots att staden ligger avsides. Tåg.
Först besök på TV produktionsbolaget Mastriff. En främmande värld med massor av kreativa människor. Vi har gjort försök att skaffa fram lämplig läkare till nästa program i serien "Mot alla odds". Programmet skall spelas in i höst i Sydamerika. Så fick vi inbjudan att träffa Ann- Sofie och hennes medarbetare. Intresset var stort för vad vi höll på med. Vad som sen händer? Vem vet kanske kommer TV teamet med på en resa i Amazonas eller kanske finns de på plats när nästa försoning skall skapas i Medellin undre värld.

Så  träff med Maria på Centralen som läst fredsforskning på högskola och nu vill hjälpa till att försona Colombias folk. Nog har vi arbete men var finns resurserna?
Vandringen i regn och motvind till Fridhemsplan blev för lång. Trötta kalla ben blev omhändetagna av Sten R Andersson en Stockholmsprofil som vi uppskatta mycket. Sov den natten för första gången med en varmvattenflaska i sängen.
Börje
/ Allmänt /

Vattenrörelse.

Beök i Göteborg och Jabe konsult. Nu har prototypen snurrat i vattnet utanför Vårgårda en lång tid och allt verka fungera. ELSTRÖM UR STRÖMMANDE VATTEN.

Amazonfloden är troligen en av de starkaste krafterna på jorden 20 % av allt sött fritt vatten som rör sig med 150 m per min. Krafter som skulle kunna tillvaratas.
Några specialskovlar i vattnet i floden och en hel by kan försörjas med elström. Inga dammar eller ingrepp i naturen.
Ankarstiftelsen har massor av byar som behöver just denna hjälp.

Börje
/ Allmänt /

Konsert i Karlsborg.

Lasse Holm i farten.
Annons från Skaraborgs läns allehanda som gjorde allt gratis.
Ljus i vintermörkret kallades konserten den 24 feb. Medverkande artister var förutom Lasse Holm, Lill Babs, Magnus Johansson, Frida, Marie, Pelle Bäcks orkester med flera. Hela Molidens sporthall var utsålld till sista plats och kvällen var verkligen lyckad. Som grädden på moset dök Bert Karlsson upp och började med att påminna om Daniels farfar Henry som han tydligen minns väl. En del blev nog lite oroliga när Bert tog över mikrofonen. Skulle han vara "rumsren"? Hans monolog om människor han mött drog ner applåder så vi hälsar honom välkommen åter. Lill Babs som vanligt i högform. Magnus både spelade och sjöng. Lasse sjöng och mellanpratade. Frida som är en ny stjärna på Digilohimlen överraskade med underbar sång. TACK ALLA NI SOM MEDVERKADE.
Nettoresultatet blev över nittiotusen kr som kommer att användas till att rädda liv genom att vi renar flodvatten till dricksvatten. Vi hoppas Karlsborg behöver mer ljus i nästa vintermörker.
Börje