/ Allmänt /

Engelska

"Alla föredrag på engelska."
Detta fick mig att ilskna till. Vi var ju i Sverige och jag hade länge sett fram emot att få tala på Djurgården IFs huligankonferens. Hustrun talade mig tillrätta och påpekade att det var mycket bättre att jag åkte till Stockholm och var lite mer positiv även om jag begrep minimalt. Jag åkte och den förste som mötte mig var fotbollsgeneralen Lennart Johansson. Jag hälsade "hallå Lennart" som om vi var gamla kompisar och han gick på detta trots att vi aldrig träffats. Jag berättade om fotboll bland barn i Colombia och han lyssnade. Detta möte ledde till Sven Tumba och sen till Lill Babs. Många konserter och över en miljon till skolor i Amazonas och i Malaysia. Utöver detta har kontakter skapats åt många olika håll som vi inte kan överblicka. Så kan det gå när man inte talar engelska fast nog hade det varit bra med lite bättre utbildning särskilt i språk. TACK till alla som, under åren tolka mig.

De senaste dagarna.
Lunds universitet. Lyssnat på Johanna Bengtsson (engelska) som tagit fram en unik pump som drivs av vattenströmmen. Hon följer med till Amazonas för att svetsa ihop en till.

Mötet med rektor Per Eriksson ledde till att vi nu planerar ett seminarium som skall belysa Colombias problem. Som talare hoppas vi få med Francisco Galan tidigare ledare för terroriststämplade ELN gerillan. Nu fredsapostel som alla lyssnar till. Försoning och förlåtelse är hans budskap.

Därefter snabbresa till Älmhult och Kanal 10. Inspelning av två program. Ett av dem kunde man se igår och nästa kommer i kväll vid sjutiden. Allt är på svenska till och med sången.

Börje