/ Allmänt /

Trakten av slussen.

Åter i Stockholm denna gång med krycka. Besöket gällde Forum syd strax söder om slussen. Vänligt mottagna av Rodrigo fick vi en inblick i hur man förmedlar 300 miljoner kr från SIDA ut till 150 medlemmar och sedan ut till behövande människor i välden. Vi förklarade vad vi höll på med och han ställde flest frågor om vårt fotbollsprojekt Gröna Sidan. Inte omöjligt att vi på flera områden kan hitta samarbetsformer. Vi har tillskrivit Alf Svensson som numera jobbar för EU men inte fått något svar. Rodrigo hade kontakter även där.

Så middag på Ersta tillsamans med Segerbergs. Nyheten gjorde mig mycket glad. Deras söner vill vara med och stödja vårt fredsarbete med 100 tusen kr. En stor börda lyftes från mina späda axlar.

Så besök hos Magnussons Media strax norr om slussen. Gustav Magnusson gör våra nyhetsbreoch vi är mycket tacksamma för insatsen. Nu samanförde han mig med Rasmus som var skådespelare och medverkat i många kända filmer. Stora vyer vidgade sig för oss och vi väntar på spänning på fortsättningen.

Sedan skyndsam färd till Centralen för att försöka hinna med tåget 16,27 mot Göteborg. Anslagstavlan meddelade 16,26 mot Göteborg. Jag hann trots intensiv trängsel med tåget. Sen visade det sig att jag satt på fel tåg och kunde bara vinka åt min bil i trakten av Hallsberg. Det ordna sig nog med hämtningen.

Börje
/ Allmänt /

Kvällen är din

Programmet i TV 4 har ganska stora tittarsiffror. Här lyfts fram vanliga men ovanliga medborgare i landet. Kvällens program handlade om Emanuel från Mölltorp. För många år sen kom han med sin syster till barnsamlingen i kyrkan. Visserligen för ung men han var en skicklig bilförare på den stora bilbanan som vi hade på den tiden.
Så har livet rullat vidare för den företagsamme ynglingen. Ett tag odlade han potatis men nu jobbar han på Volvo i Skövde. Flera gånger har han varit med till Colombia och byggt skolor. Nu fick hela TV publiken se vad vi håller på med. Daniel och många andra av ungdomarna var med i bild. Vi gratulera Emanuel och hela hans familj.

Börje
/ Allmänt /

Huvudstaden igen.

SVT huset på gärdet är så stort att man behöver en mötande guid och det funkade bra med Finn Norgren. Mycket folk överallt som alla tycks ha viktiga uppgifter. För kunde man höra kritiker berätta om en telefonsvarar som skulle finnas någonstans i huset. Ringde man upp så sa en röst "detta är Sveriges radios automatiska telefonsvarare. Du är anställd" Men det är andra tider nu. I matsalen där även vanligt folk fick äta kunde man se kända ansikten och vi lantisar stirrade i smyg.

Finn Norgren skall snart sluta som ansvarig för Radiohjälpen och jag erbjöd honom att börja jobba med  Ankarstiftelsen. Han återvänder dock  till Afrika och Viskogen i Burundi. På TV ser man honom ofta informativt och spännande berätta om olika projejkt. Vi fick tillälle att raportera om vad som hänt med de pengar som satsats på Gröna Sidan. Utanför dörren hänger fotbollströjan från Gröna sidan.

Nästa möte hade Anders Hagström ordnat. Vi träffade  företagare vill skänka en skola komplett med bänkar och allt. Det stora fotot med färdig skola och alla barnen kommer snart att pryda väggen på hans välskötta företag.

Så besök på resebyrån Världens resor som var intresserad av ett samarbete med Ankarstiftelsen. Om Amazonas fick fler turister så skulle ännu fler människor få inkomster. Delfiner, sengångare, fiskar, jätteträd behöver bli uttittade. Väkomna trevliga guider ingår och denna del av Amazonas är den bästa och bäst bevarad. 

Uppsala Rotary nästa och kanske blir det en konsert till snart i Uppsala. På hemresa stopp i Västerås och besök hos vattenmästarinnan Ingrid Brauer.

Lite trött av resan och sent hemma.
 Hittade kryckorna utanför garaget där jag glömt dem.
Börje